Skip to:
MALZEMELER
- 6 adet tavuk göğüs
- 2 adet taze sıkılmış portakal suyu
- 200 gram doğal yoğurt
- 10 gram köri tozu
- tuz
- toz karabiber
- 10 gram öğütülmüş zerdeçal
- 2 adet rendelenmiş taze portakal kabuğu
- dağ kekiği
- çöp şiş
- 400 gram Hellmann's mayonez
- 50 gram doğranmış maydanoz
- 200 gram doğal doğal yoğurt
- 1 adet limon suyu
- 1 adet rendelenmiş taze limon kabuğu
- 10 gram köri tozu
- 10 gram öğütülmüş zerdeçal
- 1 adet ince doğranmış acı kırmızı biber
- tuz
- toz karabiber
- 1 tutam şeker
Tarif
-
Portakal suyu, yogurt, köri, tuz, karabiber, zerdeçal ve kekiği bir kase içerisinde karıştırarak, tavukların marine sosunu hazırlayın.
-
Tavukları bir kesme tahtasına alarak uzunlukları 2 cm olacak şekilde keserek kalınca çubuklar oluşturun. Ardından kestiğiniz tavukları marine için hazırladığınız sosun içine ekleyerek 4 saat boyunca marine edin.
-
Şişlerin sivri kısmını kullanarak her tavuk şeridini şişe geçirin. Kabul ediyoruz bu kısım biraz sinir bozucu ama emin olun bu kadar uğraştığınıza değecek.
-
Şimdi, marine edilmiş tavuk şişlerinizi orta ateşte ve pişinceye kadar ızgaralayın.
-
Sosu şilerin üzerine serpiştirin ve servis edin.
-
Tüm malzemeleri basitçe bir kasenin içinde karıştırın. İşte, tam da bu bölümde sihir gerçekleşiyor; Hellmann's Mayonez'in yarattığı kremamsı ve nefis lezzet karşısında hayret edeceksiniz.
ÖNERİLEN TARİFLER
- Recipe not found.