Skip to content

Şipşak Kinoa Salatası

  • Brew time

    Toplantı dakikaları
  • Chill time

    Toplantı dakikaları
  • Pişirme süresi

    Toplantı dakikaları
  • Difficulty

  • Freeze time

    Toplantı dakikaları
  • Makes

  • Marinate time

    Toplantı dakikaları
  • Oven time

    Toplantı dakikaları
  • Hazırlık zamanı

    Toplantı dakikaları
  • porsiyon

    kişilik
  • Toplam zaman

    Toplantı dakikaları
  • Wait time

    Toplantı dakikaları
“Kinoaaah” mı yoksa “Kinoa” mı? geçen yıl bu trend yiyecekle ilgili en sık duyduğumuz sorulardan biri oldu. Nasıl telaffuz ederseniz edin, kinoa inanılmaz yüksek bir lif ve protein oranına sahip. Yani, en ufak bir suçluluk hissetmeden tarife gömülebilirsiniz.
  • 200 gram kinoa
  • 1 adet şerit halinde kesilmiş sarı biber
  • 1 adet ince doğranmış pırasa sapı
  • 1 adet ince doğranmış rezene
  • 1 adet jülyen kesilmiş kırmızı soğan
  • 100 mililitre zeytinyağı
  • 1 demet fesleğen
  • 1/2 misket limonu suyu
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 adet çekirdeği çıkarılmış ince doğranmış acı kırmızı biber
  • tuz
  • karabiber
  • kakule
  • 4 çorba kaşığı Hellmann's mayonez
  • 1 200 gram kinoayı demir bir tavaya koyun ve kaynar suya dökmeden önce biraz kavurun. Ardından süzün ve soğumaya bırakın.
  • 2 Sarı biberleri alın ve ince ince doğrayın ardından domatesleri kaynayan suya atarak kabuklarını kolayca soyun. Su domatesleri yumuşattığında kabukları kolayca soyulacaktır.
  • 3 Rezenenin yapraklarını koparın ve küp küp kesin. Ardından kırmızı soğanı, kırmızı acı biberleri ve fesleğeni biraz da göz yaşıyla birlikte doğrayın.
  • 4 Sosu hazırlamak için portakal kabuğu rendelerini ve limon suyunu Hellmann's Mayonez'le karıştırarak mükemmel hale getirin. Ardından portakalları sıkın. Tüm malzemeleri karıştırmadan önce chilli biberlerini de ekleyerek salatanızın üzerine serpiştirin.
  • 5 Baharatlayın ve servis edin.

Önerilen Tarifler