Skip to content

Barbeküde Kızarmış Patates

  • Brew time

    Toplantı dakikaları
  • Chill time

    Toplantı dakikaları
  • Pişirme süresi

    Toplantı dakikaları
  • Difficulty

  • Freeze time

    Toplantı dakikaları
  • Makes

  • Marinate time

    Toplantı dakikaları
  • Oven time

    Toplantı dakikaları
  • Hazırlık zamanı

    Toplantı dakikaları
  • porsiyon

    kişilik
  • Toplam zaman

    Toplantı dakikaları
  • Wait time

    Toplantı dakikaları
Bu yemeğin otantik lezzetini tamamen alabilmek için barbekü şart. Kömürlü ızgaranın yüksek yoğunluğu, patateslere isli ve yoğun bir lezzet veriyor.
  • 500 gram taze patates
  • 4 çorba kaşığı Hellmann's mayonez
  • 4 diş sarımsak
  • 4 parça kekik filizi
  • 2 çorba kaşığı kurutulmuş domates
  • 2 çorba kaşığı frenk soğanı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • karabiber
  • 1 Barbeküleri hazırlayın. Tercihen bahçede.
  • 2 Patatesleri bir tencerede soğuk suda kaynatın. Piştikten sonra soğutun ve birer santimetrelik dilimler kesin. Ardından zeytinyağı ve karabiberi ekleyin.
  • 3 Patatesleri alüminyum folyoya yerleştirin, sarımsak ve kekikleri koyun.
  • 4 Folyoyu sıkıca düz bir paket haline getirin ve otuz dakika ila kırk dakika boyunca mükemmel ısıtılmış alevler üzerinde pişmeye bırakın, patatesleri bir maşa yardımıyla arada sırada çevirmeyi unutmayın.
  • 5 Frenk soğanı, kurutulmuş domatesler ve Hellmann’s Mayonez'i karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Biraz karabiber ekleyerek ekstra lezzet katmayı unutmayın.
  • 6 Patatesleriniz piştiğinde bir kaba alın ve üzerine sosu ilave edin.
  • 7 En ideal servis şekli biftekle olur ama aynı zamanda taze domatesler ve salata ile servis yapmak için de çok uygundur.