Skip to content

Fırında Tatlı Patates

  • Brew time

    Toplantı dakikaları
  • Chill time

    Toplantı dakikaları
  • Pişirme süresi

    Toplantı dakikaları
  • Difficulty

  • Freeze time

    Toplantı dakikaları
  • Makes

  • Marinate time

    Toplantı dakikaları
  • Oven time

    Toplantı dakikaları
  • Hazırlık zamanı

    Toplantı dakikaları
  • porsiyon

    kişilik
  • Toplam zaman

    Toplantı dakikaları
  • Wait time

    Toplantı dakikaları
Patatesin egzotik kuzeni. Emin olun bu sebze sadece haşlanmak, ezilmek ya da öylesine fırına atılmaktan daha fazlasını hak ediyor. Biz ise ona, masanın onur konuğu gibi davranmayı severiz.
  • 500 gram yıkanmış kabuklarıyla beraber kesilmiş tatlı patates
  • 50 miligram zeytinyağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı baharatlı paprika
  • kekik
  • biberiye
  • tuz
  • Hellmann's mayonez
  • Hellmann's ketçap
  • 1 Öncelikle fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
  • 2 Tatlı patatesleri kaplamak için kullanılacak aromatik macunu hazırlayın. Küçük bir kaba alın ve biber ve zeytinyağını karıştırın, sonra patates dilimlerini alın ve bunları bir fırın kabında macunla ovun.
  • 3 Kekik ve biberiyeleri serpiştirin. Ardından sarımsak dişlerini kabaca ezerek patateslerin üzerine atın.
  • 4 Son olarak tuzu da ekleyerek fırında 40-50 dakika ya da patatesler çıtır ve altın rengi olana kadar pişirin. Hellmann’s Mayonez ve Hellmann’s Ketçap ile servis edin. Mayonez ve paprika her zaman nefis bir ikilidir.