Ortadoğu'da icat edilen, sağlıklı, et içermeyen ve ilk bulunduğu günkü kadar lezzetli kadim bir tarif. Nohut, kişniş, maydanoz ve kimyonun farklı lezzetlerinin, harissa macunu ile damakları ateşe veren tadı, Hellmann's'ın gerçek mayonezi ile güzelce soğutuldu.
1
Nohutları, soğanı, tost ekmeklerini, maydonozu, kabartma tozunu, unu ve sarımsağı kıyma makinesinden geçirdikten sonra bir kasede iyice kıydığınız kişnişler, kimyon, isteğe göre tuz ve karabiber ile karıştırın.
2
Patlıcanları doğrayın, biraz tuz ekleyin ve yumuşayana kadar kızartın. Kimse bakmıyorken yavaşça bir parçayı ağzına atabilirsiniz.
3
Fas’tan damağınıza uzanacak bir lezzet dalgası için de küçük bir kapta, Hellmann’s Mayonez'i harissa sosu ile karıştırın.
4
Hazırladığınız falafel karışımına köfte kıvamı verin ve yavaşça kızartın.
5
Ekmeklerinize Hellmann’s Mayonezi sürün. Falafelleriniz ile patlıcan, domates ve mayonezi ekleyin.