Falafel Burger

  • Brew time

    Toplantı dakikaları
  • Chill time

    Toplantı dakikaları
  • Pişirme süresi

    Toplantı dakikaları
  • Difficulty

  • Freeze time

    Toplantı dakikaları
  • Makes

  • Marinate time

    Toplantı dakikaları
  • Oven time

    Toplantı dakikaları
  • Hazırlık zamanı

    Toplantı dakikaları
  • porsiyon

    kişilik
  • Toplam zaman

    Toplantı dakikaları
  • Wait time

    Toplantı dakikaları
Ortadoğu'da icat edilen, sağlıklı, et içermeyen ve ilk bulunduğu günkü kadar lezzetli kadim bir tarif. Nohut, kişniş, maydanoz ve kimyonun farklı lezzetlerinin, harissa macunu ile damakları ateşe veren tadı, Hellmann's'ın gerçek mayonezi ile güzelce soğutuldu.
  • 400 gram süzülmüş konserve nohut
  • 2 soğan
  • 2 dilim tost ekmek
  • 1 demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kişniş
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • 2 çorba kaşığı Hellmann's mayonez
  • 2 çay kaşığı harrissa sosu
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • 20 gram margarin
  • marul
  • 1 adet bazlama
  • tuz
  • kırılmış karabiber
  • 1 Nohutları, soğanı, tost ekmeklerini, maydonozu, kabartma tozunu, unu ve sarımsağı kıyma makinesinden geçirdikten sonra bir kasede iyice kıydığınız kişnişler, kimyon, isteğe göre tuz ve karabiber ile karıştırın.
  • 2 Patlıcanları doğrayın, biraz tuz ekleyin ve yumuşayana kadar kızartın. Kimse bakmıyorken yavaşça bir parçayı ağzına atabilirsiniz.
  • 3 Fas’tan damağınıza uzanacak bir lezzet dalgası için de küçük bir kapta, Hellmann’s Mayonez'i harissa sosu ile karıştırın.
  • 4 Hazırladığınız falafel karışımına köfte kıvamı verin ve yavaşça kızartın.
  • 5 Ekmeklerinize Hellmann’s Mayonezi sürün. Falafelleriniz ile patlıcan, domates ve mayonezi ekleyin.

Önerilen Tarifler