Skip to content

Fas Usulü Kuskus

  • Brew time

    Toplantı dakikaları
  • Chill time

    Toplantı dakikaları
  • Pişirme süresi

    Toplantı dakikaları
  • Difficulty

  • Freeze time

    Toplantı dakikaları
  • Makes

  • Marinate time

    Toplantı dakikaları
  • Oven time

    Toplantı dakikaları
  • Hazırlık zamanı

    Toplantı dakikaları
  • porsiyon

    kişilik
  • Toplam zaman

    Toplantı dakikaları
  • Wait time

    Toplantı dakikaları
Klasik bir Kuzey Afrika yemeği. O kadar lezzetli bir tarif ki, Fas’ın çok daha ötesine geçiyoruz.
  • 500 gram fas kuskusu
  • 500 miligram su
  • zeytinyağı
  • doğranmış taze nane
  • tuz
  • karabiber
  • 1 Kuskusun üzerine kaynamış su dökerek, kuskusların suyu emmesini ve pişmesini sağlayın.
  • 2 Kuskusta kalan ısıdan faydalanarak diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırın.
  • 3 Közlenmiş biber ve domatesleri nazikçe zeytin yağında kızartın. Baharatları ekleyin ve kuskusla karıştırın.
  • 4 Sonra bütün malzemeleri bir arada tutmak için Hellmann’s Mayonezi ekleyin.
  • 5 Ardından, bir kaşık alın ve gözlerinizi kapatarak Marakeş’te görkemli Riad’ta oturuyormuşsunuz gibi davranın.