Kavrulmuş sebzeli burgu makarna için hazırlanan bu basit tarif sağlıklı, doyurucu ve lezzetli. Sıcak yaz gecelerinde dışarıda soğuk, soğuk kışlarda ise sıcak olması tavsiye edilir.
1
Fırınınızı önden 200° C, fan ise 180° C sıcaklığa getirin.
2
Kabakları, biberleri ve zeytinleri doğrayın.
3
Cam fırın kabının içerisine bir yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte yerleştirin. Fırında bir kez çevirdikten sonra 25 dakika ya da sebzeler pişene kadar bekleyin.
4
Makarnayı paketindeki talimatlara göre pişirin (burgu makarna için genellikle 11-12 dakika yeterlidir), sebzeler de piştikten sonra süzgeçe boşaltın.
5
Pişmiş sebzeleri harika kremalı bir soslama için büyük bir tabakta mayonez, taze fesleğen, balzamik sirke ve burgu makarna ile birleştirin.
6
İsteğinize göre hemen servis edebilirsiniz ya da soğumasını beklerken kısa bir yürüşe de çıkabilirsiniz.