Skip to content

Kavrulmuş Sebzeli Makarna Salatası

  • Brew time

    Toplantı dakikaları
  • Chill time

    Toplantı dakikaları
  • Pişirme süresi

    Toplantı dakikaları
  • Difficulty

  • Freeze time

    Toplantı dakikaları
  • Makes

  • Marinate time

    Toplantı dakikaları
  • Oven time

    Toplantı dakikaları
  • Hazırlık zamanı

    Toplantı dakikaları
  • porsiyon

    kişilik
  • Toplam zaman

    Toplantı dakikaları
  • Wait time

    Toplantı dakikaları
Kavrulmuş sebzeli burgu makarna için hazırlanan bu basit tarif sağlıklı, doyurucu ve lezzetli. Sıcak yaz gecelerinde dışarıda soğuk, soğuk kışlarda ise sıcak olması tavsiye edilir.
  • 225 gram burgu makarna
  • 2 çorba kaşığı Hellmann's mayonez
  • 2 kabak
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı soğan
  • 50 gram yeşil zeytin
  • 15 gram fesleğen
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı balzamik sirke
  • 1 Fırınınızı önden 200° C, fan ise 180° C sıcaklığa getirin.
  • 2 Kabakları, biberleri ve zeytinleri doğrayın.
  • 3 Cam fırın kabının içerisine bir yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte yerleştirin. Fırında bir kez çevirdikten sonra 25 dakika ya da sebzeler pişene kadar bekleyin.
  • 4 Makarnayı paketindeki talimatlara göre pişirin (burgu makarna için genellikle 11-12 dakika yeterlidir), sebzeler de piştikten sonra süzgeçe boşaltın.
  • 5 Pişmiş sebzeleri harika kremalı bir soslama için büyük bir tabakta mayonez, taze fesleğen, balzamik sirke ve burgu makarna ile birleştirin.
  • 6 İsteğinize göre hemen servis edebilirsiniz ya da soğumasını beklerken kısa bir yürüşe de çıkabilirsiniz.