Skip to content

Kuzu Fileto Burger

  • Brew time

    Toplantı dakikaları
  • Chill time

    Toplantı dakikaları
  • Pişirme süresi

    Toplantı dakikaları
  • Difficulty

  • Freeze time

    Toplantı dakikaları
  • Makes

  • Marinate time

    Toplantı dakikaları
  • Oven time

    Toplantı dakikaları
  • Hazırlık zamanı

    Toplantı dakikaları
  • porsiyon

    kişilik
  • Toplam zaman

    Toplantı dakikaları
  • Wait time

    Toplantı dakikaları
Bu lezzetli Kuzu Fileto Burger’i yapmak gayet basit. Sulu kuzu eti, lezzetli yaban mersinleri, kıvamlı Hellmann’s Mayonez’le burger ekmeğinden dengeleniyor.
  • 250 gram fileto kuzu Eti
  • 20 gram margarin
  • 100 gram taze bebek ıspanak
  • 50 gram yaban mersini
  • 2 çorba kaşığı Hellmann's mayonez
  • 2 adet burger ekmeği
  • tuz
  • karabiber
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 Tuzu ve karabiberi kuzu etinin her iki tarafına da sürün.
  • 2 Yapışmayan tavayı ocağa yüksek ateşte yerleştirin ve kızdırın.
  • 3 Ardından kuzu filetolarını ekleyin ve her iki tarafını da hızlıca iki veya üç dakika kızartın. Lezzetli kokusuna kapılmamaya çalışın.
  • 4 Tavadan çıkarın ve düşük ayardaki fırından çıkardığınız sıcak bir tabağa koyun.
  • 5 Tavada kalan yağları bir parça kağıt havlu ile alın ve daha düşük bir sıcaklıkta yaban mersinlerini sote edin, Hafifçe yumuşatın ve akçaağaç şurubu ile kıvam katın.
  • 6 Burger ekmeklerinin alt ve üst yarılarına Hellmann's Mayonez yayın.
  • 7 Alt yarısında, birkaç yaprak bebek ıspanağı koyun, ardından kuzu, yaban mersini ekleyin ve ekmeğin üst parçasını açık bırakarak servis edin.