Skip to content

Mantarlı Makarna

  • Brew time

    Toplantı dakikaları
  • Chill time

    Toplantı dakikaları
  • Pişirme süresi

    Toplantı dakikaları
  • Difficulty

  • Freeze time

    Toplantı dakikaları
  • Makes

  • Marinate time

    Toplantı dakikaları
  • Oven time

    Toplantı dakikaları
  • Hazırlık zamanı

    Toplantı dakikaları
  • porsiyon

    kişilik
  • Toplam zaman

    Toplantı dakikaları
  • Wait time

    Toplantı dakikaları
Porcini mantarlı penne Pierce Brosnan’ın favori yemeği. Biz de bu tariften yeni bir varyasyon yarattık. Hellmann’s mayonezi kullanarak daha kıvamlı bir makarna sosu elde edebilirsiniz.
  • 350 gram penne makarna
  • 4 çorba kaşığı Hellmann's mayonez
  • 250 gram kiraz domatesi
  • 250 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 250 miligram yarım yağlı süt
  • 2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 1 Makarnayı paketin üzerindeki yönlendirmelere göre pişirin ve bir süzgeç yardımıyla süzün.
  • 2 Soğanları küp küp, mantarları ise kabaca doğrayın ve her bir çeri domatesi ortadan ikiye bölün.
  • 3 Doğranmış soğanları bir tavada yağ ile yumuşamaya başlayana ve hafif kahverengi olana kadar kavurun. Mantarları da ekleyerek onlar da yumuşayana ve kahverengi olana kadar pişirin.
  • 4 Bir kasede hiçbir pürüz kalmayana kadar süt ve mayonezi çırpın ardından hazırladığınız karışımı da tavaya ekleyin.
  • 5 Kiraz domatesleri de sosa ekleyin ve pişirmeye devam edin.
  • 6 Pişirdiğiniz ve süzdüğünüz makarnayı karıştırın. Maydanozla süsledikten sonra parmesan peyniri ile son bir dokunuş yapın. Servise hazırsınız.