Skip to content

Patlıcanlı ve Hellimli Burger

  • Brew time

    Toplantı dakikaları
  • Chill time

    Toplantı dakikaları
  • Pişirme süresi

    Toplantı dakikaları
  • Difficulty

  • Freeze time

    Toplantı dakikaları
  • Makes

  • Marinate time

    Toplantı dakikaları
  • Oven time

    Toplantı dakikaları
  • Hazırlık zamanı

    Toplantı dakikaları
  • porsiyon

    kişilik
  • Toplam zaman

    Toplantı dakikaları
  • Wait time

    Toplantı dakikaları
Bu tarifimizde ızgara patlıcan ve hellim peynirlerini nefis burger ekmeklerinin arasında tadıyoruz. Bu burgeri özel kılan iki sos var. Keskin aromalı tahin ve tatların mükemmel bir dengesi için Hellman'ın ketçabının nazik tatlılığı. Bu vejetaryen lezzete et sever arkadaşlarınız bile karşı koyamayacak.
  • 400 gram patlıcan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • 1 küçük diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak
  • 1 adet misket limonu suyu
  • 1 adet rendelenmiş misket limonu kabuğu
  • 4 çorba kaşığı doğranmış kişniş
  • 1 çorba kaşığı frenk soğanı
  • 1/4 çay kaşığı doğranmış yeşil acı biber
  • 2 çorba kaşığı su
  • 250 gram hellim
  • 4 adet burger ekmeği
  • 1 avuç kırmızı pazı
  • 1 avuç tere
  • 1 avuç kırmızı horozibiği
  • Hellmann's ketçap
  • 1 Fırını maksimum derecesine ayarlayın. Patlıcanı yaklaşık 12x1 cm ölçülerinde dilimleyin. Folyo ile kaplanmış fırın tepsisinde bırakın.
  • 2 Izgaraya yakın olarak yerleştirin ve 10 dakika pişirin. Izgaranın altından çıkarın, patlıcan dilimlerini çevirin, fırça ile yağlayın, baharatlayın ve 10 dakika daha pişirin.
  • 3 Bu sırada limonlu tahin sosunu hazırlayın. Tahin, sarımsak, limon kabuğu ve suyu, kişniş, frenk soğanı, biber ve 1 çorba kaşığı suyun bir blenderdan geçirin. İyice harmanlanana kadar işleme devam edin. Kolayca yayılacak kıvamda bir yoğunluğu olmalıdır. Gerekirse daha fazla su ekleyebilirsiniz. Hazırladıktan sonra bir kenara koyun ve bekletin.
  • 4 Patlıcanlar piştiğinde ızgaradan çıkarın ve kenara alın. Burger ekmeklerini ortadan ikiye ayırın ve ızgaranın alt kısmına yerleştirin, kestiğiniz kısımlar yukarı gelecek şekilde yaklaşık 1 dakika boyunca kızarana kadar pişirin.
  • 5 Izgara tavanızı yüksek derece ısıtın. hellim dilimlerini kalan yağ ile yağlayın. Hellimlerin iki tarafını da yaklaşık 1 dakika boyunca ızgaralayın.
  • 6 Burger ekmeklerinin yarısında hazırladığınız tahinli limonlu sostan cömert bir miktar sürün. Ekmeklerin iki yarısına da hazırladığınız 4 patlıcanı dizin ardından 2 dilim hellim peyniri ekleyin.
  • 7 Üzerine birkaç kaşık Hellmann's Ketçap sürerek yaprakları garnitür olarak ekleyin. Ardından diğer yarıyı da ekmeğin üzerine yerleştirerek servis edin.

Önerilen Tarifler