Skip to content

Soslu Yeşil Salata

  • Brew time

    Toplantı dakikaları
  • Chill time

    Toplantı dakikaları
  • Pişirme süresi

    Toplantı dakikaları
  • Difficulty

  • Freeze time

    Toplantı dakikaları
  • Makes

  • Marinate time

    Toplantı dakikaları
  • Oven time

    Toplantı dakikaları
  • Hazırlık zamanı

    Toplantı dakikaları
  • porsiyon

    kişilik
  • Toplam zaman

    Toplantı dakikaları
  • Wait time

    Toplantı dakikaları
Alışkanlıklardan dolayı sadece “yeşil salata” denip geçilse de aslında, bundan çok daha ilginç bir lezzettir. Nane, soğan, marul ve öylesine bir araya gelmiş malzemeler olmaması için de salata soslarının simyası…
  • 2 adet marul
  • 1 adet göbek marul
  • 3 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 paket nane
  • 3 adet pita etmeği
  • 20 gram susam
  • 10 gram çörek otu
  • 25 gram zaatar otu
  • 1 adet misket limonu suyu
  • birkaç çorba kaşığı Hellmann's mayonez
  • tuz
  • karabiber
  • 1 Marulları yıkayın ve kurulayın, ardından parçalayarak kenara alın.
  • 2 Domatesleri, salatalıkları ve soğanları orta boyutta küpler halinde keserek büyük bir salata kasesinin içine alın.
  • 3 Susam ve zaatarı da ekleyerek tüm malzemeleri ellerinizle şöyle bir karıştırın.
  • 4 Ardından, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu mayonez ile birlikte karıştırarak tüm malzemeleri bir araya getirin.