Skip to content

Tavuk Satay

  • Brew time

    Toplantı dakikaları
  • Chill time

    Toplantı dakikaları
  • Pişirme süresi

    Toplantı dakikaları
  • Difficulty

  • Freeze time

    Toplantı dakikaları
  • Makes

  • Marinate time

    Toplantı dakikaları
  • Oven time

    Toplantı dakikaları
  • Hazırlık zamanı

    Toplantı dakikaları
  • porsiyon

    kişilik
  • Toplam zaman

    Toplantı dakikaları
  • Wait time

    Toplantı dakikaları
90'lı yılların kült komedi filmlerinden Ah Mary Vah Mary'de Ben Stiller, "Biliyor musunuz, çubuklarda yeterince et yok" diyor. Konu çubuklardaki etlere geldiğinde biz de aynı duyguları hissediyoruz! Satay Soslu Tavuk en iyisi olmalı.
  • 6 adet tavuk göğüs
  • 2 adet taze sıkılmış portakal suyu
  • 200 gram yoğurt
  • 10 gram köri
  • tuz
  • karabiber
  • 10 gram zerdeçal
  • 2 adet rendelenmiş taze portakal kabuğu
  • kekik
  • çöp şiş
  • 1 Portakal suyu, yogurt, köri, tuz, karabiber, zerdeçal ve kekiği bir kase içerisinde karıştırarak, tavukların marine sosunu hazırlayın.
  • 2 Tavukları bir kesme tahtasına alarak uzunlukları 2 cm olacak şekilde keserek kalınca çubuklar oluşturun. Ardından kestiğiniz tavukları marine için hazırladığınız sosun içine ekleyerek 4 saat boyunca marine edin.
  • 3 Şişlerin sivri kısmını kullanarak her tavuk şeridini şişe geçirin. Kabul ediyoruz bu kısım biraz sinir bozucu ama emin olun bu kadar uğraştığınıza değecek.
  • 4 Şimdi, marine edilmiş tavuk şişlerinizi orta ateşte ve pişinceye kadar ızgaralayın.
  • 5 Sosu şilerin üzerine serpiştirin ve servis edin.

Önerilen Tarifler